www.astravelo.ee alles väljatöötamisel. Vabandame piiratud funktsionaalsuse ja teenuste pärast. Täname teid mõistva suhtumise eest!

Jalgrattad

Jalgrattad

Tänapäeval on saadaval palju erinevaid rattamudeleid ja esimesel hetkel tekib väike segadus, et mis mulle sobiks. Tänapäeval on kõige populaarsemad järgmised jalgrattakategooriad:

Jalgratas kindlasti ei tohiks oma valikut alustada eelarvepiirangutega, sest igas rattakategoorias leidub nii väga lihtsaid ökonoomse mudeleid kui ka väga suure jõudlusega jalgratast, mis maksavad mitu tuhat.

Kuidas saab eristada erinevaid kategooriaid:

Kõigepealt mõelge läbi, kus ja mis tingimustel jalgratast kasutama hakkate. Kui lähete nädalavahetustel linna või maale väikestele väljasõitudele, siis sobib kõige paremini universaalne amortisaatoriga sportratas. Kui elad linnas ja tahad end heas vormis hoida, siis sobib kõige paremini ilma amortisaatorita sportratas. Kui kasutad jalgratast igapäevaselt, siis sobivaim on madala raamiga varustatud linnaratas, mis hõlbustab reisi algust ja lõppu. Kui plaanite seigelda mööda tundmatuid maanteid, on Kruus teie parim liitlane. Kui otsite seiklusi metsaradadel ja kiiretel laskumistel, siis on sobivaimaks valikuks robustne ja vastupidav, laia ülekandeulatusega maastikuratas. Kui soovid naasta spordi või tõsise rattasõidu juurde, on moodne elektrijalgratas ilmselt parim valik.

Teiseks on järgmiseks oluliseks aspektiks jalgratta kasutamise intensiivsus. Kui plaanid sõita regulaarselt ja intensiivselt, siis tuleks valida kvaliteetse käigukastiga jalgratas – see on kergem, kestab kauem ja töötab täpsemalt. Siiski ei tasu üle pingutada ja kui plaanid ratast kasutada vaid korra nädalas 1-1,5 tundi, siis Shimano või Srami põhivarustuse tase on väga sõbraliku hinnaga päris hea.

Provokatiivsed küsimused oma harjumuste kohta, mida soovitatakse enne jalgratta valimist konsultandiga läbi arutada:

  • Milline on teie kogemus?
  • Kus ratast kasutama hakatakse?
  • Kui intensiivselt ja kui tihti ratast kasutatakse?
  • Kui tihti ratast transporditakse?
  • Kus ratast hoiustatakse?

 Vastused neile küsimustele viivad optimaalse jalgrattakategooriani. Kindlasti tehke proovisõite mitut tüüpi ratastega ja kahtluse korral valige kõige mugavam.

Lugege kasulikke asju AstraVelo blogi.

Head emotsioonid ja positiivne sõltuvus!

Seotud artiklid