www.astravelo.ee alles väljatöötamisel. Vabandame piiratud funktsionaalsuse ja teenuste pärast. Täname teid mõistva suhtumise eest!

Naiste jalgrattad

Naiste jalgrattad

Enamik tänapäeval toodetud täiskasvanutele mõeldud jalgrattamudeleid on mõeldud nii tugevama soo kui ka õrnema soo esindajatele, kuid need pole alati mõlemale soole võrdselt mugavad. Üldiselt unisex trend on rattatööstuses selge, kuna see vähendab mudelite arvu ja tootmiskulusid, mis võimaldab jalgrattaid toota ja turustada odavamalt.

Siiski on mõned olulised detailid, mis tavaliselt naiste ja meeste jalgrattaid eristavad:

Esiteks raami suurus ja kuju. Naiste jalgrattad kipuvad olema väiksemad, väiksema rattamõõduga (26" ja 27,5") ning sõidu alustamise ja lõpetamise hõlbustamiseks kipub raami ülemine toru olema kaldus (L-kujuline) või nõgusam ( S-kujuline).

Teiseks on naiste jalgrattaiste veidi laiem, lühem ja mugavam kui meeste rattaistmel, kuid pikaajaline sõitmine laia ja liiga pehme istmega suurendab hõõrdumise ohtu, mistõttu tuleb selles aspektis kompromissi otsida. Professionaalsetes kauplustes on lai valik istmeid ning 15 - 30 EUR eest on võimalik saada soovitud istme kuju ja suurus.

TKolmandaks on naiste jalgrataste geomeetria kujundatud nii, et sõitja õla osa on veidi kõrgemal ja kere ei oleks tugevalt ettepoole painutatud, kuid juhtraua käepidemed on laia tugipinnaga ja põrutusi summutavatest materjalidest, muutes sellega sõitu eriti mugavaks.


Naiste rattapüksid koos pampersiga, geelpatjadega kindad ja tuleva tallaga kingad või automaatsed pedaalid parandavad kindlasti õrnema soo esindajate mugavust ja sõidunaudingut. Kuid pikaajalist hõõrdumist, mida võib põhjustada jalgratta iste, vähendavad spetsiaalsed hõõrdumisevastased kreemid.

Seotud artiklid