www.astravelo.ee alles väljatöötamisel. Vabandame piiratud funktsionaalsuse ja teenuste pärast. Täname teid mõistva suhtumise eest!

Jalgrattatarvikud ja -varustus teie mugavuse tagamiseks

Jalgrattatarvikud ja -varustus teie mugavuse tagamiseks

Jalgrattatarvikud võimaldavad kohandada jalgratast vastavalt individuaalsetele vajadustele ning muuta selle kasutamise praktilisemaks, mugavamaks ja ohutumaks. Peamised tarvikute rühmad on päevasõidutuled, lukud, rattakotid, tugijalad, nagid, porilauad, rattakompuutrid, pudelihoidjad ja pudelid. Linna- ja igapäevarataste puhul on tuled, hammaslatt, tugijalg ja poritiivad tavaliselt juba ratta standardvarustuses. Jalgrattatarvikuid valides tuleks aga alustada kõige olulisematest asjadest enda turvalisuse tagamiseks.

Meie soovitus kõige olulisemate turvatarvikute kohta ratta ostmisel:

  • sobiva suurusega jalgrattakiiver
  • vilkuv punane päevasõidutuli taga
  • ees vilkuv valge päevatule
  • jalgratta lukk
  • hoiatuskell

Meie soovitused teie mugavuse huvides lisatarvikute kohta:

  • pudelihoidja ja joogipudel
  • tugijalg jalgratta turvaliseks parkimiseks
  • kompaktne raami külge kinnitatud pump
  • jalgratta tehniline komplekt (kaamera, multitööriistade komplekt, kinnituslabad)

Ökonoomne vilkuv päevasõidu esimene ja tagumine rattatuli on oluline aksessuaar ja teie rattaga kindlasti kaasas olema! See pikendab oluliselt vahemaad ja reaktsiooniaega, mille jooksul juht teid näeb ja manöövriks valmistub. Kauplustes on saadaval nii traditsiooniliste akude kui ka USB-laetavate akudega rattatuled.

Kui plaanite linnas pimedal ajal liikuda, siis jalgratta esitule võimsus peaks olema vähemalt 200 luumenit ja väljaspool linna - vähemalt 400 luumenit. Taskulambi ostmisel pöörake tähelepanu selle funktsioonidele, režiimidele ja maksimaalsele aku kasutusajale täislaadimisel.

Ostke kindlasti jalgratta lukk. Jalgrattalukke turvaindeksiga 7–10 peetakse ohutuks ja need kaitsevad jalgratast hästi ka koolis, kodus või töökohal. Professionaalne varas saab valida mis tahes luku, kuid kõrgem turvaindeks tähendab, et selle valimine võtab palju kauem aega.

Kui plaanite ratast igapäevaselt kasutada, näiteks tööle minnes, siis kaaluge tugijalgade, poritiibade ja nagi soetamist. Kuid pidage meeles, et nagid ja korvid mõjutavad ratta kaalujaotust, ratta juhitavust ja ratta aerodünaamikat. Jalgratta tagaraami külge kinnitatud korv või kott on palju turvalisem ja stabiilsem kui juhtraua külge kinnitatud korv.

Loe rohkem kasulikku infot meie blogist.

Mugavat ja turvalist reisi!

Seotud artiklid